Geschiedenis

Wil je ontdekken hoe het intern bij ons verloopt door de jaren?
Bezoek dan onze Facebook-pagina en zie leuke momenten van bij ons op de werkvloer. 

2018-2019 DPP lanceert het platform voor printprofesionals : DePrintPartner.nl. Via www.deprintpartner worden offertes online gegenereerd en kunnen klanten opdrachten direct uploaden naar de backend – McPrint – van DPP. De printopdrachten worden door de klant op de digital pers gezet. Via een online module worden de bestanden gratis gecontroleerd zodat de klant en DPP zeker weten dat het proces zonder fouten verloopt. De PrintPartner is ontwikkeld voor printprofessionals – “Als drukwerk serious business is”.

2018 DPP werkt hard aan haar verbeterde en nieuw API connectie. DPP ziet het belang van automatisering en zet hier hard op in. Een Application Programming Interface maakt de interface tussen systemen mogelijk. DPP’s API koppeling met McPrint (aplication programming interface) maakt het mogelijk voor klanten om zonder tussenkomt van handmatige handelingen, opdrachten in te schieten. Order status kan worden gevolgd doordat de systemen met elkaar communiceren. Voordeel van een API-verbinding tegenover een echte integratie is dat er geen informatie wordt uitgewisseld over de werking (coding) van beide systemen.Printopdrachten van klanten worden automatisch herkend waardoor DPP efficiënt kleine opdrachten kan verwerken. De backbone van DPP McPrint zorgt ervoor dat de opdrachten in de juiste workflow (al dan niet op maat voor de klant gemaakt) wordt geplaatst. De workflow van DPP zorgt voor een efficiënte verwerking.

2017 De groei van ons bedrijf zet door. Focus lag dit jaar op verbeteren van interen automatisering, uitbreiden van nieuw mogelijkheden. Zo levert DPP een nieuw module voor een Food Retailer waarbij de opmaak van weekfolders automatisch wordt gedaan. Deze plug in van My Retailer is krachtig en goed wat voor de Retail en andere organisaties een enorme besparing in tijd en geld kan betekenen. Hiermee gaat DPP een richting op waarbij de oplossing meer centraal wordt gezet.

2016 DPP groeit hard mede dankzij de investeringen in McPrint en de Rockefellar habbits. Eind 2016 investeren we noodgedwongen in een extra Igen5 XXL zodat we nu ook op het Xerox platform beschikken over 2 machines.

2015 In 2015 stonden oplossingen steeds meer centraal. McPrint , de slimme oplossing voor “web based” print opdrachten hebben we vanaf de basis herschreven en ontwikkeld. Hierdoor is het voor DPP makkelijker geworden om klanten te koppelen met onze API. Ook investeren we in een gloednieuw machine park van HP Indigo. De oude machines zijn vervangen door twee HP Indigo 7800 machines. Voor DPP staat voorop dat 1 is geen. Dus een logische stap om te investeren in twee identieke machines om zo betrouwbaar te kunnen leveren aan onze klanten. Ook beginnen we met de Rockefellar habbits. Dit groeimodel is gebaseerd op de 10 disciplines van John D. Rockefellar. Met dit programma hebben we een groeipad ingezet dat we succesvol doorzetten. Meer weten? Bezoek dan ook de site van scaleupcompany.

2014 Lancering MyRetailer. In het voorjaar van 2014 lanceerde DPP haar nieuwe merk: My Retailer. Het lanceren gebeurde tijdens het event “to Know How” in de Kuip waarbij DPP deze nieuwe oplossing voor de Retail liet zien. Met My Retailer assisteert DPP de retail bij het maken, coördineren, produceren en distribueren van POS materiaal. Of het nu gaat om print, drukwerk, internet en / of mobiele devices, Myretailer ondersteunt het allemaal. Met onze slimme editor bespaart de Retailer veel tijd en geld omdat u de wijzigingen in documenten niet alleen beheert maar ook zelf kunt wijzigen. De oplossing wordt geleverd in de “Cloud” waardoor MyRetailer overal bereikbaar is met een internet verbinding. Lees meer over My Retailer en ons systeem dat werkt op basis van Adobe InDesign Server Technologie.

2013 Een nieuw machine park!  DPP  investeert in een nieuw machine park en blijft trouw aan de huisleveranciers Xerox en HP Indigo.  DPP werkt altijd met “state of the art’ apparatuur. Logisch want we staan voor levering van de beste kwaliteit! De Xerox iGen3 is dan ook vervangen voor een Xerox iGgen4 met matte toner. Met deze nieuwe machine kunnen we een formaat van 66 cm. verwerken. Ideaal voor offerte mappen, drieluiken A4, plafondhangers voor de Retail of oblong brochures. Hiermee zet DPP weer een stap vooruit in de mogelijkheden die digitaal drukken biedt. En alsof dit nog niet genoeg was is een er geïnvesteerd in een nieuwe HP Indigo 7500. Deze machine is vooral snel waardoor DPP nog sneller grotere digitale producties kan verwerken. Daarnaast kunnen we tot 400 grams papier verwerken. Lees meer over het machine park van DPP.

2012 De start van onze totaal oplossing voor de Retail branche, met als eerste klant “Etos”. DPP levert POS oplossing van schapskaartje tot Abri poster in een paar muisklikken.

2011 Oprichter Ronald Giethoorn gaat zelfstandig verder met DPP. Ronald Giethoorn: “Als specialistisch bedrijf kan je beter zelf op je benen staan, zodat investeringen en beslissingen altijd in het belang zijn van DPP. Een eigen koers past het best bij DPP en is het beste voor onze klanten.”

2010
 De recessie raakt de hele wereld maar de grafische industrie in Nederland wordt dubbel zo hard geraakt. DPP neemt op tijd maatregelen en integreert processen, waardoor het bedrijf “lean en mean” kan produceren en klaar is voor de toekomt.

2009 DPP neemt de print faciliteiten over van Factotum Media. Hiermee investeert DPP in de Xerox IGen en wordt de volledig geautomatiseerde print applicatie voor makelaardij geïntegreerd bij DPP. Vier medewerkers gaan mee naar DPP.

2008 DPP bestaat tien jaar en verhuist naar een nieuwe locatie in Houten, waar ze een “state of the art” pand betrekt. Het pand is zo ingericht, dat DPP efficiënt kan werken en kan groeien. Nieuwe activiteiten worden opgezet en bestaande activiteiten, waaronder fulfillment, worden uitgebreid.

2007 www.goededoelenkaartje.nl wordt opgezet door DPP. Een mooie web2print oplossing waar tien gerenommeerde goede doelen aan meewerken. In 2008 wordt ruim € 50.000,- gedoneerd aan de doelen door DPP.

2007 Poobies.nl start haar productie bij DPP. Eigenaar Erik Asselberghs zegt hierover: “Zonder DPP hadden wij de groei van ons bedrijf nooit waar kunnen maken. Dankzij een geautomatiseerd proces was DPP in staat onze orders efficiënter en daarmee sneller te verwerken. Zo werd de door ons toegezegde doorlooptijd gehaald, zonder concessies te hoeven doen op het gebied van kwaliteit”.

2006 Icemedia wordt partner van DPP. Hiermee breidt DPP haar diensten verder uit met o.a. fulfillment. Ook de nabewerking wordt fors uitgebreid, om aan de gewenste doorlooptijden en kwaliteitseisen te kunnen voldoen. Sven Rusticus, CEO Icemedia 2006, over DPP:”DPP en Icemedia zijn sterk geïntegreerd. Beide bedrijven hebben dan ook geïnvesteerd in automatisering, efficiency en kwaliteitscontrole. Zonder deze stappen stonden beide bedrijven er nu niet zo voor”.

2005 DPP investeert in twee HP Indigo 5000 machines. De apparatuur is stabieler, waardoor het bedrijf robuuster kan produceren, wat de groei van het bedrijf ten goede komt.

2004 DPP wordt onderdeel van de Giethoorn Media Groep, waar ze als specialist op gebied van digitaal drukwerk toegevoegde waarde biedt aan één van de grootste grafische concerns van Nederland op dat moment.

2002 DPP verhuist naar Houten en neemt Access Colour, een digital drukkerij uit Utrecht, over. Access Colour beschikt over goede ICT kennis en ICT oplossingen, waardoor DPP haar groei kon doorzetten. Met het in huis halen van deze ICT kennis start DPP met haar eerste Web to Print oplossing.

1998 DPP wordt opgericht door twee directeuren, Paul Janssens en Ronald Giethoorn en start in Nieuwegein met hoogwaardig digitaal drukwerk (HP Indigo) in midden Nederland. De focus ligt met name op reclamebureaus en drukkerijen, waarmee het bedrijf een snelle groei kan ondergaan.